Lélekút - fejlődés,

hogy csoda legyen az élet


Tapasztalás

A legfontosabb dolog számomra, amit megtanultam a Deeksha kurzuson, hogy tapasztaljunk.

De mit jelent tapasztalni?

Bármi ami történik velünk, rögtön egy gondolatot vált ki belőlünk. Ha meglátunk egy embert, egy autót, egy villamost, egy buszt rögtön véleményünk keletkezik róla.

De van, hogy a környezetünkben lévő dolgokat, embereket nem is vesszük észre, mert annyira lefoglal minket a fejünkben játszódó véget nem érő párbeszédek története.

Így képtelenek vagyunk az érzéseinkre figyelni. Pedig ha az érzéseinkre figyelnénk, nem lenne átverés. Pontosan tisztában lennénk mindennel, ami zajlik bennünk. És pontosan az érzéseink által képesek lennénk észre venni, hogy mikor van baj, és hol kell rendet rakni az életünkben.

Az érzéseink mindig őszinték, azok nem tudnak hazudni. Nem úgy, mint a gondolataink. Az érzés pontosan megmutatja, kihez milyen érzések fűznek.

Ha pedig úgy érzed, hogy nincsenek érzéseid, hogy nem kötődsz senkihez, az nem azt jelenti, hogy neked nincsenek érzéseid. Az érzéketlenség, az érzelem mentesség azt jelenti, hogy márt annyiszor fájt, hogy eleged lett belőle. Már annyiszor kerültél mélypontra csak azért, hogy éreztél, hogy már inkább eltakarod, elnyomod, fallal keríted körbe, csak hogy meg tudd védeni magad.

Amikor történik egy kellemetlen szituáció velünk, akkor csípőből, ösztönből, begyakorolt mintákból válaszolunk a helyzetre. Ezek a rögtön megjelenő reakcióink, a múltunkban megtörtént események hatására bennünk kialakult minták.

És ezek a minták irányítanak minket, mindaddig, míg szembe nem nézünk velük. Mert amikor szembe nézünk velük, akkor odafigyelünk arra amit érzünk. Amikor megfigyelem, hogy az adott helyzet milyen érzést vált ki belőlem, akkor teret adok a régi hasonló történetekben megélt érzéseimnek. Amikor megengedem magamnak, hogy ez az érzés átjárjon, teljes mélységében megmutatkozzon, és hagyom, hogy addig maradjon, amíg fel nem tud oldódni, akkor ott tapasztalok.

Amikor az érzéseimmel vagyok, akkor a gondolatoknak nem adok teret, csak a bennem lévő érzésre figyelek. És ilyenkor akár elő is bukkanhatnak azok a régi történések, amiket újra és újra ismételtem eddig az életemben, mert hagytam, hogy a múltam vezessen.

De most, mikor megengedem magamnak, hogy az az érzés (fájdalom, düh, csalódottság, megbántottság, félelem, stb.) itt maradjon bennem addíg, míg töltete van, akkor megtapasztalom mindazt ami bennem van. Megengedem magamnak, hogy megmutatkozzon mindaz az érzés, ami ide kapcsolódik. És egyszercsak eltűnik. Eltűnik örökre. Csupán azért, mert hagytam, hogy felszínre kerüljön mindaz ami már évek, évtizedek óta el volt nyomva.

És természetesen amikor jó érzéssel jár az adott történet, akkor annak is teret adok. Hagyom, hogy az öröm, vagy a szeretet is addig átjárhasson, ameddig ereje van, amíg lüktetése van. Aztán ez is eltűnik.

Tehát a tapasztalás, az amikor megélem az érzéseimet, jöjjön akár rossz, akár jó. A tapasztalás az amikor a gondolatról áthelyezem a figyelmemet az érzéseimre, és teret adok nekik.

Teret adok annak ami jön. Aztán eltűnik. Eltűnik anélkül, hogy erölködnöm kéne. Elillan nyomtalanul. Tehát nem hagy bennem semmi olyan nyomot, ami később befolyásolhatna. Nem gyűjtöm a múltamat!

Csodás tapasztalással teli pillanatokat kívánok. És bármerre is jársz, bármerre is tartasz Áldás, Béke, Szeretet kísérje utadat!


Tolnai Erzsébet Éva
Hozzászólásoddal másoknak segítesz


Megvásárolható csakra üvegképeim

Gyökér csakra mandala üvegkép - Tolnai Erzsébet Éva alkotása

 

Szakrális csakra mandala üvegkép - Tolnai Erzsébet Éva alkotása

 

Napfonat  csakra mandala üvegkép - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Szív csakra mandala üvegkép - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Torok csakra mandala üvegkép - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Korona csakra mandala üvegkép - Tolnai Erzsébet Éva alkotása

 

Gyökér csakra mandala poháralátét - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Szakrális csakra mandala poháralátét - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Napfonat csakra mandala poháralátét - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Szív csakra mandala poháralátét - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Torok csakra mandala poháralátét - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Harmadikszem csakra mandala poháralátét - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Korona csakra mandala poháralátét - Tolnai Erzsébet Alkotása


© Minden jog fenntartva.