Lélekút - fejlődés,

hogy csoda legyen az élet


Pollen allergia, szénanátha

Az allergia nagyon sok problémát tud okozni az életünkben. De okkal van jelen!

Amikor elindulunk azon az úton, hogy szeretnénk megérteni, és elengedni bármilyen “betegségünket”, akkor a megértéshez érdemes megvizsgálni a “résztvevőket”. Például a pollen allergiánál a pollent.

 

Miért a pollen? Mi célt szolgál a pollen a természetben?

A pollen (virágpor) önbeporzással, a szél, a víz vagy a bogarak segítségével eljut a bibéhez és “megtermékenyíti”. De ami még nagyon fontos tényező ennél a megtermékenyítésnél, hogy számunkra véletlenszerűen, a természet által vezérelve történik. Tehát nem előre megtervezve, és nem általunk irányítva.

Ezért mindenképpen érdemes a termékenységgel, alkotással, megvalósulással kapcsolatos elképzeléseinket, hitrendszereinket, bevésődéseinket felülvizsgálni. Főleg azon a területen ahol nem a mi elképzeléseink szerint történik meg ez a megvalósulási folyamat.

 

Első lépésként kezdjük mindjárt a megfogantatásodnál

Tervezett, várt gyermek voltál? Vagy bepottyantál a családba?

És még azzal nem is lenne semmi probléma, hogy becsöppentél váratlanul, tervezés nélkül a családba. De azzal már gond van, ha nem szívesen fogadtak. Hiszen a lélek és a szaporodás alatt lévő sejtek tökéletesen érzékelnek minden érzelmet, ami az édesanyában zajlik. (Már több irányból is bizonyított tény, hogy a méhben fejlődő sejtek reagálnak az őket ért érzelmekre.)

Szóval megfogantál, és elérkezik az az időpont, amikor édesanya erről tudomást szerez. Te ott bent még apró osztódó sejtecskeként már bizony alig várod, hogy milyen nagy örömet fogsz okozni anyukádnak. És aztán jön a hideg zuhany! Elutasítanak! Nem kellesz! Még lehet, hogy az elpusztításod gondolata is megjelenik!

Ez a sokk, megrázkódtatás lélek és sejt szinten szépen elraktározódik. És még lehet, hogy megfogalmazódik az a gondolat is benned, hogy: “Bárcsak meg se fogantam volna.”

Szóval az anyukád, és a saját magad elutasításával a lelkedben és a sejtjeidben szépen felnövekedsz.  Az anyaméhben történtekre nem emlékszel, az a tudatod legmélyén rejtőzik. De az életed valahogy nincs rendben.

Lehet, hogy sokáig nem is érzékeled ennek a történésnek a súlyát, de az is lehet, hogy esténként azért rád tör a depi, a szomorúság, a kedvtelenség, a létezés értelmetlensége. De az is lehet, hogy ott van a mindennapjaidban, mert valahogy nem akarsz részt venni az életben. Valahogy semmihez sincs kedved, csak átvegetálod a napjaidat. Vagy ha látszólag teszel is azért, hogy elérd a céljaidat, valahogy sosem jön össze. Úgy érzed, hogy nem tudod irányítani az életed. Elveszettnek érzed magad. És mindezek persze a pollen allergiád mellett.

Az elutasítással indult életed befolyással lehet szinte mindenre. Hiszen a szeretet, az elfogadás, az elsődleges és legfontosabb érzelem ahhoz, hogy boldogulni tudjunk az életben.

Magadra ismertél? Vagy a sorok olvasása közben valami megérintett, valami megborzongott benned?

A pollent csak addig fogja a tested “ellenségként” kezelni, míg a kezdeteknél kialakuló érzelmi sokkot el nem engeded. És ennek az elengedésnek a része, hogy megbocsáss anyukádnak, és önmagadnak.

SVT rendszerben használatos elengedő mondatok sokat segíthetnek. Mondatokat lehetőség szerint hangosan mondd ki 7-szer. (Először az 1. mondatot 7-szer, aztán a a 2. mondatot 7-szer, aztán a 3. mondatot 7-szer) :

  1. Most elengedem minden hitemet, megfigyelésemet és ítéletemet, amely szerint édesanyám elutasított, és nem szeretett engem.

  2. Most elengedek minden szükségletet és vágyat az iránt, hogy azt higgyem, hogy édesanyám elutasított, és nem szeretett engem.

  3. Most teljesen elfogadom és elhiszem, valamint utasítom a tudat alatti elmémet, hogy teljesen fogadja el és higgye el létezésem minden szintjén, hogy édesanyám mindig is elfogadott és szeretett engem.

Ezekkel a mondatokkal nem a történést írjuk felül, mint ha meg sem történt volna az elutasítás. Hanem feloldod azt a blokkot amit ott abban az elutasítás pillanatában éreztél. Hiszen lehet, hogy anyukádban ez az érzés csupán egy pillanat volt, és az első meglepetés után már nagyon is örült neked. De Te benne ragadtál abban az elutasítási pillanatban.

Ha nem oldódnak az elengedő mondatok hatására a blokkjaid, vagy szeretnél segítő támogatást kapni az allergiád feldolgozásával kapcsolatban, akkor írjál bátran a lenti üzenetküldővel, vagy olvasd el a Kapcsolat oldalon, hogy hogyan dolgozom.

 

Tolnai Erzsébet Éva

 

Véleményed másoknak is segítség


E-mail küldő
E-mail cím:
Tárgy:
Üzenet:


Megvásárolható csakra üvegképeim

Gyökér csakra mandala üvegkép - Tolnai Erzsébet Éva alkotása

 

Szakrális csakra mandala üvegkép - Tolnai Erzsébet Éva alkotása

 

Napfonat  csakra mandala üvegkép - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Szív csakra mandala üvegkép - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Torok csakra mandala üvegkép - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Korona csakra mandala üvegkép - Tolnai Erzsébet Éva alkotása

 

Gyökér csakra mandala poháralátét - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Szakrális csakra mandala poháralátét - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Napfonat csakra mandala poháralátét - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Szív csakra mandala poháralátét - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Torok csakra mandala poháralátét - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Harmadikszem csakra mandala poháralátét - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Korona csakra mandala poháralátét - Tolnai Erzsébet Alkotása


© Minden jog fenntartva.