Lélekút - fejlődés,

hogy csoda legyen az élet


Meditáció

A meditáció nem "csupán" az ellazulásról szól. A meditáció egy ellazult befelé figyelő állapot, amikor "kikapcsoljuk" az elmét, elengedjük a gondolatainkat és bejutunk a tudat középpontjába.

 

Meditációnak számtalan ágazata alakult már ki. Én kétfélét szoktam gyakorolni:

1. Hagyományos meditációnál a lecsendesedés, elme kiürítése után megszűnik minden. Csak létezés és szemlélődés van. Megszűnik a tér és idő, és elkezdünk mindent érzékelni, és hagyjuk hogy vezessen lényünk mélyebb szintjeinek felfedezése és megtapasztalása felé.

A rendszeres meditáció hatást gyakorol a testünkre, az elménkre, és az érzelmeinkre:

  • A lecsendesedés következtében izmaink ellazulnak, csökken a vérnyomásunk, lelassul a szívverésünk, nyugodtabbá válunk. Utat engedünk a test öngyógyító mechanizmusának, ezáltal egszségesebbek leszünk, gyógyulnak a testi betegségeink.
  • Javul a koncentrációs képességünk, így jobban tudunk teljesíteni az életünk összes területén.
  • A tudatosulnak az érzelmeink, viselkedési mintáink. Ez által képessé válunk ezek megváltoztatására, harmonizálására.
  • Megtaláljuk az életünkben jelen lévő problémákra a megoldásokat.
  • Közelebb kerülünk önmagunk, a körülöttünk lévő emberekhez, az életünk, az életfeladatunk megértéséhez.

2. Vezetett meditációnál ugyanúgy lecsendesedéssel, az elme kiürítésével kezdünk. Befelé figyelés állapotába kerülünk. Majd figyelmünket egy konkrét "problémára" irányítjuk, illetve arra a hangra, aki a vezetett meditációt vezeti.

A vezetett meditáció ugyanúgy hatást gyakorol a testünkre, az elménkre, és az érzelmeinkre. A meditáció témájával kapcsolatban tudatosulnak elfolytott érzelmeink, "téves" viselkedési mintáink. Ez által elengedésre kerülnek, oldódnak, harmónizálódnak.

Mivel a lélek mindig azokat az érzéseket, traumákat, hitrendszereket, viselkedési mintákat képes elengedni, amire felkészült, ezért 1-1 meditációnál nem biztos, hogy teljes mértékben feloldódik minden a témával kapcsolatban. Ezért ezeket a meditációkat érdemes többször elvégezni.

Ha a vezetett meditáció témájával kapcsolatban hónapok, vagy akár évek múlva ismét probléméink merülnek fel, akkor az azt jeleni, hogy a lélek készen áll ezen a területen egy újabb, mélyebb szintű elengedési folyamatra. Ilyenkor érdemes ismét többször végigvinni a meditációt, mindaddig míg harmónikus állapotba kerülünk ismét.

Az általam készített vezetett meditációkat megtekintheted, illetve megvásárolhatod a meditációim oldalamon.

 


© Minden jog fenntartva.