Lélekút - fejlődés,

hogy csoda legyen az élet


Csakrák

A csakra szó szankszrit eredetű. Jelentése: kerék, energiaörvény. Az emberi testhez 7 fő csakra, energiaközpont tartozik, melyek pulzáló, vagy forgó mozgásuk segítségével beszívják, áramoltatják, illetve kiáramoltatják az energiát, és az információt.

A csakrákhoz meridián rendszerek kapcsolódnak, melynek segítségével az egész energetikai testünket behálózzák. Ezt a hálózatot olyan hasonlattal tudnám leírni, mint ahogy a szívünkhöz hozzákapcsolódik az érrendszerünk, mely az egész testünket behálózza. A szív pumpálása következtében a vérünk végigáramlik az érrendszerünkben, így biztosítva a szervek, sejtek működéséhez szükséges tápanyagokat.
A csakrák pumpálása által az energia végigáramlik a meridián rendszerünkön, így biztosítva a szerveknek, a sejteknek a működésükhöz szükséges energiát.

A csakrák biztosítják továbbá a testünk, Lelkünk és Szellemünk közötti kapcsolódást is. Mindegyik fő csakránkhoz 1-1 ősi mintakép, lenyomat tartozik, melyet ha végig járunk összekapcsolódunk a földdel és a mennyel. Eljutunk az anyag birodalmából a Szellem birodalmába. A káoszunkból az Önvalónkhoz, a teljességhez, Istenhez.

A csakráink megismerése, és az általuk mutatott út bejárása is egy lehetőség az önismeretre, testünk, Lelkünk, Szellemünk gyógyítására, harmonizálására, fejlesztésére.

Csakráink működése jelenlegi életfeladatunknak megfelelő mértékű és minőségű diszharmóniát, viselkedési mintákat, hiedelem rendszereket, emlékeket tartalmaznak. És ahogy kapcsolatba kerülünk a környezetünkkel, a környezetünk energiái beáramolnak a csakráinkon keresztül, és hatást gyakorolnak ránk, ami esetekben "kellemes, vagy kellemetlen" érzést kelthet bennünk. Erre a beérkező energiára valamilyen válaszreakciót (válasz energiát) küldünk ki magunkból, és így gyakorolunk egymásra hatást-ellenhatást.

A bennünk lévő diszharmónia reakcióba lép a csakráinkon keresztül hozzánk beáramló energiával, ami feszültséget okozhat érzelmi rendszerünkben, ezzel késztetve minket ennek a területnek a "rendbetételére".

Bármilyen problémánk, nehézségünk visszavezethető valamelyik ősi mintakép diszharmóniájához. Azért írok mintaképet, mert itt nem "csupán" egyetlen fogalomról van szó, hanem témakörökről, melyet magának a csakra ábrázolása foglal magába.

 

7 fő csakra - és tulajdonságai:

De ne feledjük, hogy itt most 1-1 minőséget ragadok ki "csupán" az ősi mintaképből, melynek teljes megértéséhez érdemes elolvasni a csakrák részletes leírását.

7. korona csakra / Sahasrara - tudatosság, megértés
6. homlok (3.szem) csakra / Sahasrara - intuíció, tisztánlátás
5. torok csakra / Vishuddha - kommunikáció
4. szív csakra / Anahata - szeretet
3. napfonat (solar) csakra / Manipura - akarat, önbecsülés, hatalom
2. szakrális csakra / Svadhishthana - vágy
1. gyökér csakra / Muladhara - túlélés

 

 

A 3 alsó csakra a földi síkhoz kapcsolódik, melyek sűrűbbek, tömörebbek, és az anyagi világ információit szállítják.
A 3 felső csakra pedig a szellemi világhoz kapcsolódik. Ezek az energiák lágyabbak, légiesebbek és az égi törvények információit közvetítik számunkra.
A szív csakra pedig összeköti az alsó és felső szférákat.

Amennyiben minden csakránk tökéletesen működik, akkor egészségesek, boldogok, kiegyensúlyozottak vagyunk, és természetesen az anyagi bőség is életünk része.

Ha bármelyik csakránkban elakadásunk, torzulásunk van, akkor az adott csakrához tartozó életterületeinkben testi, lelki vagy érzelmi problémákat tapasztalunk, illetve nem találjuk a boldogulásunkat az életünkben.

Csakráink diszharmonikus állapotukban alul-, vagy túlműködnek. Ennek megfelelően a csakrához tartozó ősi mintakép alulműködés esetén a képességeink hiányaként, túlműködés esetén pedig túlértékelésként mutatkoznak meg.

Mindkét esetben cél, hogy harmonikus állapotba hozzuk a csakrához tartozó mintaképet. Ez maga a fejlődési folyamatunk.

Csakrákban áramló energiáknak 2 iránya van:
- Lefelé áramló - manifesztáció: amikor a bennünk felmerülő gondolatot megvalósítjuk.
- Felfelé áramló – megszabadulás

Mindkét folyamatra szükségünk van, ugyanis a manifesztáció korlátok közé helyez. A megszabadulás pedig könnyeddé tesz minket. Ha csak megvalósítunk (manifesztáció), akkor egyre jobban csak a korlátokat emeljük magunk köré, és ez lehúz. Viszont ha csak a megszabaduló áramlatot követjük, akkor viszont nincs ami keretet adjon számunkra.

Csakráink harmonizálásához számtalan módszert vehetünk igénybe:
- megfelelő színű ruhák viselése,
- megfelelő kristály viselése,
- különböző mozgásformák gyakorlása,
- Bach-virágesszenciák szedése,
- Energy készítmények szedése,
- csakra képének elhelyezése környezetünkben,
- vízprogramozás,
- csakra harmonizáló zene hallgatása,
- meditálás,
- megerősítő mondatok alkalmazása,
- kvantumszinkronizáció használata,
- stb.

Kézzel festett csakra üvegmandaláim

Gyökér csakra mandala üvegkép - Tolnai Erzsébet Éva alkotása

 

Szakrális csakra mandala üvegkép - Tolnai Erzsébet Éva alkotása

 

Napfonat  csakra mandala üvegkép - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Szív csakra mandala üvegkép - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Torok csakra mandala üvegkép - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Gyökér csakra mandala poháralátét - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

 

 

 

Torok csakra mandala poháralátét - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Harmadikszem csakra mandala poháralátét - Tolnai Erzsébet Alkotása

 

Korona csakra mandala poháralátét - Tolnai Erzsébet Alkotása

 


© Minden jog fenntartva.