Lélekút - fejlődés,

hogy csoda legyen az élet


Bach-virágesszenciák leírása

Bach-virágesszencia 38 növényből álló esszenciasorozat, melyek az energiamezőnkben bekövetkező torzulásokat képesek harmoniába hozni, így segítve testi-lelki gyógyulásunkat. Én most a diszharmonikus helyzetet mutatom meg az esszenciák leírásánál, így hátha könnyebb ráismerni az életünket "összekuszáló" helyzetekre.

 

 

AprBach-virágesszencia Apróbojtorjánóbojtorján - Agrimony Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Valószínűleg betegség, pénzügyi, vagy munkahelyi problémák nyomasztanak. Persze erről senkinek sem akarsz beszélni, sőt még magad előtt is tagadod. Mivel számodra nagyon fontos a harmónia, ezért kerülsz minden konfliktus helyzetet. Itt az ideje, hogy őszinte legyél saját magadhoz, mert csak így leszel képes szembenézni a nehézségekkel.

 

Bach-virágesszencia BékaliliomBékaliliom - Water Violet Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Mivel számodra fárasztó, hogy sokszor kérik ki a véleményedet, vagy akár szívesen panaszkodnak neked, ezért inkább felveszel egy megközelíthetetlennek látszó maszkot, hogy így tartsd távol magadtól az embereket. Azonban te is társas lény vagy és szükséged van másokra, ezért is érzed magad néha magányosnak és elszigeteltnek. Elzárkózásod helyett inkább ösztönző példaképpé kellene válnod, hogy képességeiddel másokat segíthess.

 

Bach-virágesszencia BükkfaBükkfa - Beech Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Figyeld meg, hogy mennyire vagy kritikus a környezetedben élőkkel szemben. Vagy éppen mások kritikussága idegesít? Ez az állapot főleg akkor erősödik fel, ha saját érzéseinket elfojtjuk, és hibáinkat a másik emberben látjuk elviselhetetlennek. Akár kimondjuk a véleményünket, akár magunkba fortyogunk mindenképpen figyelmeztető értékű, hogy nézzünk  egy kicsit magunkba.

 

Bach-virágesszencia BohócvirágBohócvirág - Mimulus Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Mindig szorongsz valami miatt, félelmeidtől állandó feszültség uralkodik benned. Most van itt az ideje, hogy szembenézz a félelmeiddel, hogy végre le tudd tenni őket. Mindaddig, míg nem adsz nevet nekik, elengedni sem tudod. Valószínűleg nagyon érzékeny vagy, ezért sűrűbben van szükséged pihenésre, nyugalomra, csendre, hogy teljesen feltöltekezhess. Engedj az ilyen csábításoknak, hiszen szükséged van rá.Bach-virágesszencia CseresznyeszilvaCseresznyeszilva - Cherry Plum Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Hatalmas feszültség munkálkodik benned, ami bármelyik pillanatban robbanhat. Ez az állandóan irányított, vagy elnyomott érzelmek, a magadra erőszakolt nyugalom eredménye. Nagyon jó lenne, ha kiöntenéd valakinek a lelked. Ennek az állapotnak a tanítása, hogy ne várjunk addig a bennünk feszülő érzelmek rendezésével, míg már csak robbanással tud távozni.

 

Bach-virágesszencia DióDió - Walnut Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni
Most valami nagy változás előtt állsz, vagy készülsz rá. Új párkapcsolat, munkahely, költözködés, stb. Lehet, hogy mindezt a változást feszültséggel terhelten éled meg, mert félsz az újtól. Ez teljesen természetes. Ha te indítottad el a változást és most kétségeid támadtak a döntésed helyessége felől, akkor tudd, hogy ez csupán egy visszahúzó erő a megszokott biztonságba. Vidd végig elgondolásodat, hiszen most ennek van itt az ideje.Bach-virágesszencia Erdei fenyőErdei fenyő - Pine Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Mások hibáit is magadra vállalod, vagy elég a saját bűntudatoddal szembenézni? Önfeláldozásba, vagy önbüntetésben éled az életed? Állandóan szemrehányást teszel magadnak? Itt az ideje, hogy elfogadd magad a hibáiddal együtt. Ismerd el, hogy mindenki megérdemli a szeretetet. Te is! Bocsáss meg magadnak, hiszen lehet, hogy olyanokért bünteted magad, melyekről nem is te tehetsz.

 

Bach-virágesszencia Ernyős madártejErnyős madártej - Star of Bethlehem Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Személyiséged bezárult, nem akarsz részt venni az életben, nem akarsz érezni. Valamilyen traumának most éled meg az utóhatását. Valószínűleg itt az ideje, hogy egy fájó eseményt végre feldolgozz és elengedj. Meg kell tanulnod a feléd irányuló érzelmeket kezelni, és fejlődésedhez felhasználni. Ha úgy érzed képtelen vagy erre a feladatra, akkor hívd segítségül a virág esszenciáját, hogy letehesd ezt a fájdalmat, és visszatérhess az életbe.

 

Bach-virágesszencia Fehérvirágú vadgesztenyeFehérvirágú vadgesztenye - White Chestnut Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Vagy egyáltalán nem jönnek a megfelelő gondolatok egy megoldandó helyzetre, vagy állandóan zakatoló gondolataidat nem tudod leállítani. Mindig ugyanazt a témát rágod át újra és újra anélkül, hogy bármi eredményre jutnál. Ezerszer átgondolod, hogy mit kellett volna mondanod egy adott szituációban. Mindez okozhat homloktáji fejfájást, alvásproblémákat, beszédzavarokat, álkapocs őrlő mozgását. Hívd segítségül a virág esszenciáját.

 

Bach-virágesszencia ForrásvízForrásvíz - Rock Water Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Túlságosan tökéletességre törekszel. Ezért sok mindent megvonsz magadtól, ami szükséges a kellemes élethez. Nagyon szigorúan bánsz magaddal. Így elveszíted alkalmazkodó képességedet, és teljesen bezárulsz a világ előtt. Példaképpé akarsz válni, de hidd el, hogy egy besavanyodott embert senki sem szeretne követni. Mindenki boldog életre vágyik. Engedd lazábbra saját gyeplődet és hozd vissza a játékosságot életedbe.Bach-virágesszencia GyertyánGyertyán - Hornbeam Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Hiányzik az életedből az életöröm, mert szellemileg teljesen eltompultál. Már alig tudod rávenni magad, hogy ismét bemenj a munkahelyre, ahol a szürke, unalomig ismételd munkád vár. Nincs semmi lendületed, folyton túlhajszolnak érzed magad? Hozz változatosságot az életedbe, törjél ki a megszokásaidból. Találd meg a számodra megfelelő hobbyt. Ha erre képtelennek érzed magad, akkor hívd segítségül ennek a virágnak az esszenciáját.

 

Bach-virágesszencia HangafűHangafű - Heather Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Lehet, hogy gondolataid csak saját problémáid körül forognak? Egyedül teljesen elveszettnek érzed magad? Mindez arra szeretné felhívni a figyelmedet, hogy nem érzed biztonságban magad. Ezért van szükséged mindig valakire, aki figyel rád, még akkor is, ha nem beszélsz gondjaidról. Azonban ezt a biztonságot csak Te vagy képes önmagadnak megadni. Segíthet az is, ha elkezdesz másokra odafigyelni, és megpróbálod átérezni gondjaikat.

 

Bach-virágesszencia IszalagIszalag - Clematis Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Lehet, hogy szétszórt vagy, mert lélekben mindig máshol jársz? A hétköznapok szürkesége elől álomvilágodba menekülsz? Aluszékonyság, ájulási hajlam, látási-, és hallási problémák nehezíthetik életed. Ez a virág arra szeretné felhívni a figyelmedet, hogy itt az ideje visszatérni a valóságba, mert vágyaidat a jelenben tudod megalapozni. Vedd észre, hogy gazdag fantáziáddal mennyire szebbé teheted a világot.

 

Bach-virágesszencia Jerikói loncJerikói lonc - Honeysuckle Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
A múltban maradtál, mert nem akarsz, vagy nem tudsz változni. Nem akarod elfogadni, hogy az egyik legfontosabb életelv a változás. Tovább kell lépni. Lehet, hogy egy elmulasztott lehetőség, vagy valakinek az emléke tart fogva? Ha egyáltalán, vagy csak nagyon kevés dologra emlékszel múltadból, akkor is szembe kell most nézned az elengedés és a változás feladatával. Vond le a múlt tanulságát és hasznosítsd mindazt a jelenedben.

 

Bach-virágesszencia KatángKatáng - Chicory Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Valószínűleg túl sokat aggódsz családtagjaid vagy ismerőseid miatt, pedig az Ő problémájukat nekik kell megoldaniuk. Nem szabad beleavatkoznod. Ne tukmáld rá jószándékodat senkire. Várd meg míg kérik a segítséged. Ha úgy érzed, hogy nem szeretnek és hálátlanok veled szemben az emberek, akkor először tanuld meg saját magadat szeretni. Szoktál betegségbe menekülni, csakhogy odafigyeljenek rád?Bach-virágesszencia KékgyökérKékgyökér - Cerato Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Mások véleményére van szükséged, hogy megerősítsenek döntésed helyességéről? A döntésképességed fejlesztésének jött el az ideje. Vedd észre, hogy a tudás benned van, csak nem mered használni. Ne kételkedj magadban! Ha már felfedezted intuitív képességed, akkor talán most itt az ideje, hogy komolyabban foglalkozzál vele.

 

Bach-virágesszencia KisezerjófűKisezerjófű - Centaury Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Valószínűleg belefáradtál, hogy mindig mindenki más fontosabb nálad. Vedd észre, hogy fáradtan, agyonhajszoltan már neked sem okoz örömet mások szolgálása. Meg kell tanulnod nemet mondani, hiszen mindenkinek a kedvében akarsz járni, csak éppen saját magadról feledkezel meg. Ne hagyd, hogy mások mondják meg mit tegyél, állj ki magadért.

 

Bach-virágesszencia MagyalMagyal - Holly Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Mennyire hagyod, hogy szeressenek? Ne told el magadtól a valódi szeretetet csak azért, mert valakitől nem kaptad meg. Most nagyon őszintén magadba kell nézned, és felül kell vizsgálnod a viszonyodat a következő érzelmekkel: megbántottság, düh, gyűlölet, féltékenység, bosszú, irigység, ellenségeskedés, káröröm. Ha valamelyikben magadra ismersz, akkor tudatosítsd, hogy ez csupán egy védekezési formád a további sérülések elkerülése érdekében.

 

Bach-virágesszencia NapvirágNapvirág - Rock Rose Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Lelki instabilitás által határtalan félelmek bukkanhatnak fel benned, melyek akár a teljes bénító mozdulatlan pánikreakciókig is fokozódhatnak. Érzékeny idegrendszered miatt lehet, hogy folyamatosan feszült és ideges vagy. Ennek a virágnak az esszenciájával erősítheted idegrendszered, csökkentheted pánik félelmeidet.

 

Bach-virágesszencia NebáncsvirágNebáncsvirág - Impatiens Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Valószínűleg türelmetlen vagy környezeted lassúságával szemben. Jobban szeretsz egyedül dolgozni, mert akkor saját magad tempójában haladhatsz. Autódban a közlekedési dugóban üldögélve majd felrobbansz. Állandóan az idő szorítását érzed magadon. Másokat ok nélkül siettetsz. Hidd el, hogy a benned tomboló feszültség környezetedre is ráragad. Türelmet és elfogadást kell gyakorolnod, hogy rá tudjál hangolódni másokra.Bach-virágesszencia OlajfaOlajfa - Olive Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Valószínűleg a teljes kimerültség határán vagy. Már a kedvenc elfoglaltságod sem érdekel. Legszívesebben csak aludnál. Hát tegyél ennek igényednek megfelelően. A testnek is meg kell adni azt ami jár neki. Akkor is segít az alvás, ha a fáradtságodat határtalan lelki kimerültséged okozza. Érdemes lenne elfogadni, hogy energiáid végesek és büntetlenül nem tágíthatod határaidat.

 

Bach-virágesszencia RezőnyárRezgőnyár - Aspen Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Mostanában meghatározhatatlan félelemben élsz? Éjszaka rémálomból ébredsz? Félsz a sötétben? Nagyon érzékeny egyéniség vagy, ezért előfordulhat, hogy megérzed környezeted félelmeit, konfliktusait, fáradtságát is. Ha megtanulod érzékenységedet kezelni, akkor már nem átokként, hanem ajándékként fogod értékelni ezt a tulajdonságodat.Bach-virágesszencia RozsnokRozsnok - Wild Oat Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Szeretnél valami különlegeset létrehozni, de nincsenek konkrét elképzeléseid? Nem szívesen kötelezed el magad? Mindig keresel, de sosem érsz célt? Élvezni akarod az életed? Irányítani akarod sorsodat? Sok minden érdekel, de igazából nem tudod eldönteni, hogy melyik is az igazi. Egyik pillanatban még örömet okoz, következő pillanatban már közömbös. Lehet, hogy önfejű és önző vagy? Felületesen élsz, ezért nem találod örömödet semmiben. Hatolj a dolgok mélyére.

 

Bach-virágesszencia SülzanótSülzanót - Gorse Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Belefáradtál mindenbe, és eleged van az életből? Szívósan küzdöttél, de semmit sem voltál képes javítani helyzeteden? Ezek szerint nagy fejlődés közepén tartasz. Sajnos igazi változásokra, jellemünk erősítésére csak nagy szenvedések által vagyunk képesek. Valószínűleg most egy olyan élethelyzetben vagy, melyet semmiképpen sem kerülhetsz el. Ennek a virágnak az esszenciája segíthet, hogy képes legyél ezen az úton könnyebben végighaladni.Bach-virágesszencia SzelidgesztenyeSzelídgesztenye - Sweet Chestnut:
Úgy érzed, hogy teherbíró képességed végére értél? Eddig keményen küzdöttél, reménykedtél, és most még sincs semmi segítség, egyedül vagy? Most valószínűleg egy átalakulási krízis csúcspontján vagy, ahol elveszett minden reményed, elfogyott az erőd, és úgy érzed nem tudod tovább folytatni. Ezt a feszültséget addig fokozod magadban, míg meg nem történik csodálatos átalakulásod.

 

Bach-virágesszencia SzikárkaSzikárka - Scleranthus Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Mostanában hangulatilag labilis vagy egy kicsit? Vagy a döntésképtelenséged nehezíti életed? Mivel a végletek embere vagy az arany középutat kell megtalálnod. Szánj rá időt, hogy rájöjj mit szeretnél. Ha már tudod, hogy mit akarsz, akkor a döntéseidet is könnyebben fogod tudni meghozni. Hallgass a lelked útmutatására, és bízzál benne. Így megismered a benned rejlő erőt, mely mindig tudja a helyes lépést.Bach-virágesszencia SzilfaSzilfa - Elm Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Úgy érzed, hogy hatalmas felelősség nyomja a válladat és már képtelen vagy ellátni feladatodat? Lételemed a teljesítmény, de valószínűleg most van itt az ideje, hogy belásd neked is vannak korlátaid. Szükséged van egy kis lazításra, mértékletességre, hogy ismét fel tudjál töltődni. Vedd figyelmeztetésnek, és ne várd meg, hogy egy betegség vonjon ki átmenetileg a forgalomból! Adjál át feladataidból másoknak.

 

Bach-virágesszencia SzőlőSzőlő - Vine Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Jelenlegi tanulási feladatod a benned lévő irányítási képességed használatának megtanulása. Ennek hiányában valószínűleg gyakran lesznek problémáid a vezetéssel, akár főnökként, akár beosztottként dolgozol. Jó vezető akkor válhat belőled, ha erődet elfogadod, és a hatalmat bölcsességgel és szeretettel párosítod. Ezt a bölcs vezetést nem kizárólag vezető pozícióban lehet érvényesíteni, sőt....Ráadásul ennek az erőnek a kezelése pénzügyi helyzetedet is befolyásolja.Bach-virágesszencia TárnicsTárnics - Gentian Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Lehet, hogy elvesztetted hitedet az élet értelmével kapcsolatban? Vagy az önmagadba vetett hited veszett el? Pesszimista hozzáállásodnak megfelelően alakulnak körülményeid is. Próbáld meg elfogadni, hogy az életedben megjelenő akadályok csupán lehetőségek a jobb irány felé. Ne hagyd, hogy a nehézségek irányítsák életed, vedd fel a kesztyűt és változtasd meg az életed! Képes vagy rá!

 

Bach-virágesszencia TölgyTölgyfa - Oak Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Hatalmas teljesítménykényszer jellemzi személyiségedet. Ha nem biztosítasz magadnak megfelelő időt a feltöltekezésre, akkor bizony egyre sivárabbá válik lelked. Ráadásul a munkádat is képtelen leszel élvezni, hiszen már nem az örömet, hanem a kényszert találod csak benne. Nem szeretsz mások előtt gyengének mutatkozni, ezért segítséget sosem kérsz. Attól, hogy képes vagy néha megállj-t parancsolni a munkádban, még nem válsz gyengévé, sőt....

Bach-virágesszencia VadalmaVadalma - Crab Apple Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Nagyon fontos számodra a makulátlan tisztaság és a rend úgy körülötted, mint benned. Félsz a bogaraktól, fertőzésektől, betegségektől. Keresd meg, hogy milyen belső káoszt, rendetlenséget, piszkot akarsz ellensúlyozni a tisztasági, és rend igényeddel. Egyes részletek túlértékelése miatt nem látod meg a nagyobb összefüggéseket, pedig jó érzéked van a magasabb szemléletmód megtalálásához.Bach-virágesszencia VadgesztenyerügyVadgesztenyerügy - Chestnut Bud Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Lehet, hogy már sokadszorra kerülsz ugyanabba a számodra nem jó helyzetbe? Keresd meg az összefüggéseket a hasonló eseteiddel, és próbáld meg levonni a tapasztalatot belőlük. Ugyanis addig fogod magad mindig ugyanilyen helyzetbe hozni, míg rá nem jössz a megoldásra. Esetleg kérd ki barátaid véleményét, hiszen kívülről mindig könnyebb a megoldást megtalálni.

 

Bach-virágesszencia VadrepceVadrepce - Mustard Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Hirtelen a nagy semmiből tör rád egy nyomasztó állapot. Az előbb még minden rendben volt, most pedig kétségbeesett, kiszolgáltatott helyzetben érzed magad. Semmilyen módszer sem segít. Próbáld meg átélni ezeket a helyzeteket. Ne zárd ki az érzelmeidet, mert úgy sokkal nehezebb átvészelni. Ezek a mélypontok segíthetnek, hogy az elfojtott érzelmeidet, emlékeidet fel tudd dolgozni, és el tudd engedni. Légy bátor és engedd feltörni érzéseidet.

 

Bach-virágesszencia VadrózseVadrózsa - Wild Rose Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Úgy érezheted, hogy tévedésből születtél a földre. Nagy szomorúság, eltompultság, üresség, elhagyatottság érzéseivel vagy tele. Már teljesen feladtad a változás lehetőségét. Családi örökségnek tartod a negatív életszemléletedet. A másik véglet amiben megnyilvánulhat ugyanez az állapot, amikor túlságosan élni akarod az életet, megragadsz minden lehetőséget, menager típusként próbálsz meg élni. Feladatod, hogy a két véglet között találd meg igazi önmagad.

 

Bach-virágesszencia VasfűVasfű - Vervain Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Akkora lelkesedéssel végzed a feladatodat, hogy mindent 150%-osan akarsz megoldani. Neked a jó nem elég, neked a tökéletesség kell. A benned lobogó tűz által valószínűleg környezetedet is állandóan lelkesíteni akarod, de lehet, hogy ez számukra fárasztó. Ha nem figyelsz oda energia tartalékaidra, akkor bizony hamar kimerülhetsz, amitől ingerlékennyé válhatsz. Főleg akkor, ha nem a te elképzelésed szerint mennek a dolgok. Türelmet és mértéket kellene tanulnod.Bach-virágesszencia VörösfenyőVörösfenyő - Larch Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Itt az ideje önbizalmad helyreállításának. Most le tudod tenni a kisebbrendűségi komplexusodat, félelmeidet a kudarctól. Önvizsgálatot tartva felismerheted, hogy ez a félénk ember nem te vagy, aki inkább elbújik a feladatok elől. Ragadj tollat, papírt, és írd össze képességeidet. Elevenítsd fel igazi valódat. Ne add fel, ha rögtön nem találsz rá erényeidre, hiszen olyan sokáig elnyomtad őket, hogy időbe telik, míg ismét felszínre kerülhetnek.


Bach-virágesszencia Vörösvirágú vadgeszetenyeVörösvirágú vadgesztenye - Red Chestnut Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Rengeteg energiádat elviszi, hogy folyton aggódsz szeretteidért. Mindig a legrosszabbra gondolsz, ha már késnek 5 percet. Ezzel a féltéseddel nem tudod szeretteidet megvédeni sorsuktól. Itt az ideje, hogy elengedd számodra sem kellemes érzelmi ragaszkodásodat. Engedd el halott családtagodat, vagy az elköltözött gyermekedet. Adj teret házastársadnak.


Bach-virágesszencia FűzfaWillow -Fűzfa Bach-virágesszencia az alábbi helyzetekben tud segítségedre lenni:
Igazságtalannak érzed az életet, ezért neheztelsz a világra. Állandóan füstölögsz, de a változtatásig sosem jutsz el. Esetleg most ébredtél rá, hogy vágyaidból, álmaidból semmit sem valósítottál meg. Fedezd fel végre erődet és ismerd fel, hogy csak te vagy képes helyzeteden változtatni. Ráadásul mindehhez meg is van a képességed. Vállald fel a felelősséget életedért és tegyél is a céljaid megvalósulásáért.

 

 

A képek forrása
a http://www.netherbarium.hu weboldalon találhatóak

 

Használtad már valamelyik esszenciát? Örömmel venném, ha megírnád véleményed© Minden jog fenntartva.