Lélekút - fejlődés,

hogy csoda legyen az élet


Bach-virágesszenciák

Dr. Edward Bach a gyógynövényeknek egy újfajta felhasználását dolgozta ki. Ez a módszer a növények rezgését (energiamezőjét) hasznosítja, mely információt közöl szervezetünkkel. Mindegyik növény más „energiával” rendelkezik, mely megfeleltethető egy-egy lelki frekvenciával.

Dr. Edward Bach 38 növényből álló esszenciasorozatot hozott létre, melyek az energiamezőnkben bekövetkező torzulásokat képesek harmoniába hozni, így segítve testi-lelki gyógyulásunkat. Ezek a Bach-virágesszenciák.

 

Bármilyen betegség, lelki probléma esetén az aurában (energiamezőben) torzulás keletkezik. A megfelelő virágesszencia információt küld a személyiségünknek, hogy képesek legyünk felismerni ezt a hibát. Majd a növény a rá jellemző frekvenciájával az auránkban elkezdi kisimítani az energetikai blokkot, és így állítja helyre harmóniánkat.

Az aurában lévő torzulás minél hamarabb kerül kijavításra, annál kisebb az esélye, hogy a feszültség testben, mint betegség megjelenhessen.

Bach-virágesszencia harmonizáló hatásáról nem lehet általános előrejelzést adni, hiszen befolyásolja érzékenységünk, illetve a probléma akut, vagy krónikus állapota.

Bach-virágesszencia harmonizáló hatása különbözőképpen nyilvánulhat meg:

1. Egyik kezdeti változás mikor pozitív hatás indul el bennünk. Ilyenkor már megoldottnak is érezhetjük problémánkat. Azonban kb. 3 héttel később ez az állapot visszaromlik, akár még mélyebb állapotba is kerülhetünk. Ezt az ingadozó állapotot nem szabad negatívként megélni, hiszen ilyenkor is folyamatosan zajlik a harmonizálás. Az esszencia további szedése által érjük el állapotunk pozitív stabilizálódását.

2. Másik kezdeti változás, amikor negatív hatás következik be állapotunkban. Ilyenkor mind lelkiállapotunkban, mind fizikai állapotunkban rosszabbodást fogunk tapasztalni. (Ezt elkerülhetjük, ha felmenő ági adagolással kezdjük el az esszencia szedését.) Nagyon fontos, hogy az esetleges rosszabbodás esetén se hagyjuk abba az esszencia szedését, inkább csökkentsük vissza az adagot a minimálisra. Hiszen így biztosítjuk, hogy az elindult "gyógyulási" folyamat tovább haladhasson és végérvényesen fel tudjon tisztulni.

3.Előfordulhat az is, hogy semilyen hatást sem érzékelünk.
- Ez abban az esetben fordulhat elő, ha olyan problémának a feldolgozását indítottuk el, melyre még igazán nem készültünk fel. Ilyenkor tudatalattink még megpróbálja a változást gátolni. Ezért lasabban tudnak az esszenciák eredményt hozni az életünkbe.
- Ugyanezt az állapotot érezhetjük abban az esetben is, ha túl nagy elvárásaink vannak, és így nem vesszük észre az apró áthangolódásokat.
- A változások nem minden esetben az érzelmi javulások, a betegségek gyógyulásában mutatkoznak meg, hanem olyan események, szituációk megjelenésében, mely pont a fejlődésünk érdekét szolgálja.
- Hatástalannak érezhetjük az esszenciák hatását akkor is, ha a fejlődéshez szükséges lenne bizonyos lépések megtétele (például munkahely váltás), de erre még nem vagyunk felkészülve. Ilyenkor elsősorban olyan esszenciák szedése ajánlott, mely felkészít minket a szüksége lépés megtételéhez.
- Előfordulhat az is, hogy valóban semmilyen hatással sincs ránk az esszencia. Ilyenkor érdemes átgondolnunk, hogy valóban a számunkra megfelelő lett-e kiválasztva. Mivel saját problémánkat nem láthatjuk teljesen objektíven, így előfordulhat, hogy téves úton indultunk el. Ezért érdemes kikérni ilyen esetben más tanácsát.

Tolnai Erzsébet Éva

 

 

Használtál már Bach-virágesszenciát? Tapasztalásaid segítségére lehetnek másoknak


Kérdésed van, írj bátran!
E-mail cím:
Tárgy:
Üzenet:


 

 

 

 

 

Az alábbi képek forrása a http://www.netherbarium.hu weboldalon találhatóak


© Minden jog fenntartva.